Molenwinkel viert 10 jarig bestaan – Korenmolen de Windotter
  Walkade 73, 3401 DR IJsselstein

   
 meel@windotter.nl
   

Molenwinkel viert 10 jarig bestaan

Achter Korenmolen De Windotter in IJsselstein staat de molenwinkel. De molenwinkel bestaat dit jaar 10 jaar. Dat moet gevierd worden!

Kom op 13 mei, tevens Nationale Molendag, naar de molen! Dan starten de festiviteiten met nieuwe producten, een markt waar ontdekt en geproefd kan worden, wedstrijden voor jong en oud met mooie prijzen en gratis rondleiding in de molen. Op 2 juni, de echte verjaardag van de winkel, eindigen de festiviteiten met de prijsuitreiking door Burgemeester Patrick Domburg.

De winkel

Met een zeer uitgebreid assortiment is deze winkel een feest voor iedereen die graag zelf brood, cake, pizza, koekjes en vele andere lekkernijen wil maken. Van bijna kant-en-klare mixen tot afzonderlijke bakingrediënten is hier te vinden. De producten uit de molen en de andere bakproducten zijn zuivere natuurproducten van hoge kwaliteit en dat proef je. Naast meel en andere ingrediënten zijn ook producten als bakblikken, receptenboeken, cadeaupakketten en bier te koop. De winkel wordt vanaf de opening gerund door een grote groep enthousiaste vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de molenwinkel.

Historie

Bij de oprichting van de molenstichting (nu zo’n 30 jaar geleden) is de beslissing genomen dat De Windotter full time in gebruik moest komen. Achteraf één van de belangrijkste, zo niet de belangrijkste, beslissing van het bestuur destijds. Nog voordat De Windotter was gerestaureerd en herbouwd is Maarten Dolman als molenaar in dienst getreden. De insteek was dat De Windotter zichzelf zou bedruipen door de verkoop van het meel, dat werd gemalen in De Windotter. In eerste instantie waren de bakkers en groothandels de grootste afnemers bij De Windotter.

Maar de tijden veranderden en 15 jaar geleden werd duidelijk dat de toename van verkoop aan particulieren, onder andere door de populariteit van de broodbakmachine en bewustwording van gezond eten, niet meer mogelijk werd door fysieke beperkingen. De verkoop moest geschieden uit de molenkamer en deze was simpelweg te klein om alle klanten dagelijks te bedienen. De molenkamer stond vol met producten en de klanten stonden in (soms lange) rijen tot ver buiten De Windotter.

Het bestuur besloot tot de bouw van een molenwinkel op de plaats waar vroeger een schuur had gestaan. Onder de bezielende leiding van toenmalig voorzitter Bert Murk werd het onmogelijke toch mogelijk, namelijk een eigentijdse molenwinkel met respect voor de historie tussen de stadsmuur en De Windotter. De winkel opende, na een half jaar proefdraaien, officieel op 2 juni 2007 zijn deuren.

Nu, na 10 jaar, is gerust te stellen dat zonder deze prachtige molenwinkel De Windotter nooit zo goed had kunnen presteren en misschien zelfs vele klanten had verloren. Vele vrijwilligers hebben samen met Molenaarsvrouw Lia Dolman de molenwinkel op een geweldige wijze gemaakt tot wat het vandaag is, een winkel waar een groot (toenemend) en per jaargetijde wisselend assortiment aan hedendaagse producten te koop is. Alle soorten meel, glutenvrije producten, bier en allerlei verwante artikelen zijn in de overzichtelijke winkel ruim aanwezig.

Over Ons

Wij zijn een stichting met vele vrijwilligers die samen met de molenaar en de molenaarsvrouw zorgdragen voor het voortbestaan van het molenambacht. Wilt u De Windotter ook steunen dan kan dit op meerdere manieren. Er staan meerdere voordelen tegenover.

Openingstijden winkel:

Woensdag 10:00-16:00

Vrijdag        10:00-17:00

Zaterdag    10:00-16:00