Kwaliteitszorg – Korenmolen de Windotter
  Walkade 73, 3401 DR IJsselstein

   
 meel@windotter.nl
   

Kwaliteitszorg

Kwaliteit, hygiëne en veiligheid in molen én winkel.

Meel leveren aan de warme bakkers gaat niet zomaar. Uitsluitend molens en molenaars die aan de hygiëne-eisen voldoen en de zware toets doorstaan van de op deze eisen gebaseerde hygiënecode van het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde mogen zich bakkers leverancier noemen. De warme bakkers uit IJsselstein en omstreken betrekken meel van De Windotter.
HACCP is de afkorting van Hazard Analysis Critical Control Point en is een proces van controle en beheersing van de gezondheidsrisico’s. Aan bepaalde elementen binnen deze HACCP moeten korenmolens voldoen. Dat stuk controle en beheersing heeft het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde weer verwerkt in haar eigen ‘Hygiënecode voor windmolens, watermolens en ambachtelijke maalderijen malend voor menselijke consumptie’.
Ook de molenwinkel onderging een controlesessie en moest laten zien wat het in huis had op allerlei gebied: persoonlijke hygiëne, afvalverwerking, schoonmaken, reiniging en desinfectie, ongediertebestrijding, de staat van apparatuur en gebouw, etikettering, verpakkingmateriaal en opleiding. Daarnaast werd er veel geëist van Lia Dolman omtrent haar kennis op het gebied van productspecificatie en productinformatie. Molenwinkel en Lia doorstonden glansrijk de toets.
Voor molenaar Maarten Dolman in zijn molen en molenaarsvrouw Lia in haar molenwinkel bevestigt dit rapport dat zij verantwoord bezig zijn en een goed product leveren. En dat willen zij ook graag naar hun klanten uitstralen. De Windotter met haar molenwinkel certificeerden zich als een hygiënemolen en hygiënewinkel. Iets waar het molenaarsechtpaar trots op is.

Over Ons

Wij zijn een stichting met vele vrijwilligers die samen met de molenaar en de molenaarsvrouw zorgdragen voor het voortbestaan van het molenambacht. Wilt u De Windotter ook steunen dan kan dit op meerdere manieren. Er staan meerdere voordelen tegenover.

Openingstijden winkel:

Woensdag 10:00-16:00

Vrijdag        10:00-17:00

Zaterdag    10:00-16:00