Theekoepel

 
 
                             
De theekoepel
op de hoek van de stadsmuur behoort ook tot het ‘molengoed’. Op de onderbouw van de voormalige hoektoren met de bijnaam ‘het Pijltjeshol’ liet molenaar Dirk Brouwer in 1812 een theekoepel bouwen. De theekoepel werd in 1996 met steun van de ‘Vrienden van de Windotter’ opgeruimd, geschilderd en opnieuw ingericht om voor speciale gelegenheden te worden gebruikt. De sfeervolle ruimte en de unieke locatie maakt de theekoepel tot een wel zeer bijzondere ontmoetingsplek!
  
Een fietstocht in de omgeving? Las een pauze in voor koffie met gebak, versgebakken molencake of een Apenluider in de theekoepel bij de IJsselsteinse molen. Een dagje IJsselstein? In de sfeervol ingerichte theekoepel is het mogelijk om de lunch te gebruiken. Een jarige verrassen met een bijzonder cadeau? Geef een ontbijt in de theekoepel. Iets bijzonders te vieren? De theekoepel is een uitgelezen plek voor een koffietafel of high tea.
Koffie, ontbijt, lunch, koffietafel of high tea zijn ruim voorzien van eigen baksels met ingrediënten uit de molenwinkel, aangevuld met lekkernijen uit IJsselsteinse speciaalzaken. Daarnaast kunnen eigen wensen worden aandragen. Daardoor ziet een uitgebreid gedekte koepeltafel er altijd weer anders uit. Maar wel altijd gegarandeerd divers, sfeervol en voor ieder wat wils.
 
De deur van de theekoepel staat ook open voor vergaderingen, sollicitatiegesprekken, kleine trainingen, functioneringsgesprekken etc. De rust die de theekoepel uitstraalt werkt inspirerend op zijn gebruikers. Het gebruikmaken van de theekoepel als ontmoetingsplek, in welke vorm dan ook, is de moeite van het proberen waard. Er is ruimte voor maximaal 15 personen. Bij 8 personen of minder wordt de tafel uitgebreid gedekt; bij meer dan 8 personen is het wat improviseren.
 
Openingstijden van de theekoepel: op dinsdag t/m vrijdag van 07.00 uur tot 17.00 uur en op zaterdag van 07.00 tot 16.00 uur. Op afspraak.
De koepel kan gehuurd worden voor een dagdeel, een hele dag of voor een koffiestop, ontbijt, lunch, koffietafel of high tea.
Reserveren: telefonisch 030 6888881 of (bij voorkeur) via e-mail. Contactpersoon en gastvrouw: Lia Dolman.
 
Een afspraak voor het gebruik van de koepel kunt u hier maken

 

 

 

  

Kunstwerken 20x20

   Hight tea

 Proef de sfeer